Opera La Familia

Opera La Familia

Opera Familia bestaat uit Sopraan Belinda Vermeer, Mezzo Sopraan Carla van der Veldt en Bariton Paul van der Veldt. Zoals de naam al doet vermoeden is Opera Familia een familie van zangers, met een grote passie voor “ bel canto muziek” , zoals we dat kennen vanuit de wereld van de Opera en het Cross Over repertoire van bij voorbeeld Il Divo, Sarah Brightman en Andrea Bochelli.

Sopraan Belinda Vermeer
Sopraan Belinda Vermeer is de dochter van Carla en sinds haar 8ste jaar de pleegdochter van Paul. Een hecht gezin met liefde voor het vak. Belinda: “bij ons thuis werd altijd muziek gemaakt. Van kleins af aan vond ik het al heerlijk om naar mijn ouders te luisteren als zij aan het werk waren. Spelenderwijs werd op die manier de ene na de andere aria als het ware met de paplepel naar binnen gegoten. Zo groeide mijn voorliefde voor klassieke muziek en leerde ik bij voorbeeld gemakkelijk tweede stemmetjes te zingen, omdat Paul daar zo goed in was.“ Belinda studeert volgend jaar af aan de Dutch Accademy for Performing Artists, waar zij als vocalist ook is opgeleid in andere stijlen muziek. Want naast klassiek is bij voorbeeld ook Jazz een genre dat haar hart sneller laat kloppen. Idolen? Michael Buble en Maria Callas!

Mezzo sopraan Carla van der Veldt
Mezzo sopraan Carla van der Veldt heeft na haar studie uitvoerend musicus solozang te Amsterdam, een aantal jaar als soliste gewerkt bij Stichting Hoofdstad Operette en als korist bij de Nederlandse Opera Stichting en de Nationale Reisopera. Zij vertolkte hoofdrollen in diverse Opera Comiques, maakte als soliste uitstapjes naar onder meer de Minimal Pop Opera en de Musical. Trad samen met Paul vele jaren internationaal op voor de top van het bedrijfsleven en schrijft samen met hem Nederlandstalig werk, waarvan inmiddels een aantal Nederlandstalige en Engelstalige albums zijn uitgebracht.

Carla: “ Zowel Paul als ik hebben het altijd fijn gevonden om dat wat ons beweegt in songs tot uitdrukking te brengen. Van daaruit is onze eigen muziek ontstaan en gaven en geven we concerten, die, hoe kan het anders, altijd gelardeerd worden met kassuccessen uit de wereld van de opera… het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik vind het heerlijk dat we dit jaar hebben besloten om lekker met z’n drietjes samen te gaan werken. Wat is er mooier om met je eigen dochter te mogen zingen! “

Bariton Paul van der Veldt
Bariton Paul van der Veldt is van oorsprong afkomstig uit een klassiek nest waardoor hij als jongenssopraan op 8 jarige leeftijd reeds aan de Matheus Passion meewerkte. Van jongs af aan heeft het maken van muziek centraal gestaan in zijn leven. Paul studeerde zang en piano en koos in eerste instantie voor de lichte muziek. Nadat hij een aantal jaar een praktijk als zang pedagoog had en onder meer les gaf aan de Hoge School der Kunsten in Amsterdam, besloot hij zelf het podium op te gaan. Na zijn hoofdrol in de Minimal Opera Productie “Born Twice” is, mede door de ontmoeting met Carla de klassieke zangkunst terug in zijn leven gekomen.

Boekingen Opera Familia
Paul: “wij vloeien samen in het z.g. cross over repertoire en hebben daarmee veel mooie momenten mogen beleven, waarvan optredens in het Plaza te New York en op het Gaia plein in Hongkong hoogtepunten waren. Ik sta er helemaal achter dat we van nu af aan met z’n drieën verder gaan. Belinda is een heerlijke meid en een prachtige zangeres. Wat wij vaak met vallen en opstaan hebben moeten leren, heeft zij van nature meegekregen.

Komt u ook al  in de stemming ? neemt u dan contact met ons kantoor op 030-669 60 90 of stuurt u een email naar info@lineupevents.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Informatie aanvraag

Direct contact

Wilt u liever persoonlijk contact? Wij staan u graag persoonlijk te woord.

 030 669 60 90

 info@lineupevents.nl