Glennis Grace

Glennis Grace

Het ongekende talent van Glennis Grace zien we voor het eerst als ze in 1994 als 16-jarig meisje de Soundmix Show wint als Whitney Houston, maar het grote publiek leert haar in 2005 kennen door haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in Kiev met de prachtige ballad ‘My Impossible Dream’.
Door het winnen van het Nationaal Songfestival mocht ze ons land vertegenwoordigen.

Na haar Russische avontuur zoekt Glennis Grace de samenwerking met songwriter en producer Evert Abbing.
Samen zijn de studio ingedoken wat resulteerde in een reeks prachtige liedjes voor een Nederlandstalige album.
Het nummer ‘Als je slaapt’ werd in 2008 een grote hit, waarmee het echte succes kwam.

Awards en erkenning:

De carrière van Glennis Grace krijgt een extra boost door haar deelname aan het programma ‘De beste zangers van Nederland’ in 2011. Ze zingt het nummer ‘Afscheid’ van Xander de Buisonjé en Volumia! en binnen no time staat het wekenlang op nummer op 1 in de hitlijsten. Haar eerste nummer 1 hit! Het levert haar een eerste gouden plaat én platina plaat op plus een Edison nominatie voor ‘Beste single’. Datzelfde jaar brengt Glennis het met Platina bekroonde album ‘One Night Only’, opgenomen tijdens haar eerste soloconcert. Op dat album staat ook de single ‘Always’, opgenomen met het prestigieuze Metropole orkest. Ook geeft Glennis een gastartiest optreden bij ‘Toppers in Concert’ in de Amsterdam ArenA.

Haar album ‘This is my Voice’, op dat moment haar meest persoonlijke album ooit, wordt bekroond met een avondvullend optreden in een uitverkochte Heineken Music Hall. Op het album staat o.a. ook haar duet met radio dj en producer Edwin Evers ‘Wil Je Niet Nog 1 Nacht’, wat een gouden plaat behaalde. Naast Evers en de door hem geproduceerde single ‘Ik Ben Niet van Jou’, werkt Glennis voor het nieuwe album samen met Han Kooreneef (Marco Borsato, Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis) en Bart van der Weide & Dennis Huige (Racoon) die speciaal voor haar het nummer ‘Saddest Goodbye’ hebben geschreven.

Ook mocht Glennis Grace vier keer een award in ontvangst nemen van Buma Stemra voor ‘Beste Zangeres van Nederland’, wint ze de finale van het populaire tv programma ‘Van popster tot operaster’ en wordt ze door het conservatorium uitgeroepen tot ‘Zangeres met beste zangstem en zangtechniek’.

Ode aan Whitney Houston:

Na haar tv optredens als coach van It Takes 2 (RTL 4) in 2016 en 2017 en de rol van Maria in The Passion in 2018, vertrekt Glennis Grace naar Amerika en weet ze door te dringen tot de finale van America’s Got Talent. Naast veel internationale erkenning leeft ook Nederland massaal mee.

Terug in Nederland komt een langgekoesterde droom uit als Glennis in 2018 met haar eerbetoon aan Whitney Houston twee keer in een uitverkochte AFAS live staat. In 2019 volgden nog twee keer Ahoy en de Lotto Arena in België. Maar Glennis Grace liet ook weer meer van zichzelf zien met haar eerste clubtour ‘Meer van mij’, die wegens succes een vervolg krijgt in een nieuwe reeks.

Live op televisie:

In 2021 kreeg Glennis Grace de eer om live te mogen optreden tijdens de finale van het Eurovisie songfestival in Rotterdam Ahoy. Ze maakte indruk met het nummer ‘Titanium’ op het grootste podium van Europa. Datzelfde jaar kondigde ze aan de nieuwe coach te zijn van de populaire talentenjacht ‘The Voice of Holland’.

Glennis Grace boeken

Kortom, alles wat Glennis Grace aanraakt verandert in goud. Waar ze ook komt, ze weet als geen ander de show te stelen. Glennis Grace boeken? Deze bekende top zangeres op jouw event?
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en beschikbaarheid!
Wij staan voor u klaar op 030-669 60 90 of mail naar info@lineupevents.nl

Informatie aanvraag

Direct contact

Wilt u liever persoonlijk contact? Wij staan u graag persoonlijk te woord.

 030 669 60 90

 info@lineupevents.nl