Gio

Gio

De 21-jarige zanger Gio (Giovanni Jap-Ngie) was al een entertainer toen hij nog maar net kon lopen.
Hij groeide op tussen de muzikanten en wist al op jonge leeftijd dat hij niets liever wilde dan op het podium staan.
Op zijn zesde zat hij al in een dansgroep met zijn neefjes, waarmee werd opgetreden in clubs en discotheken.
De jonge Gio leerde zich al snel aan om zelf teksten te schrijven, melodieën te componeren en muziek te produceren.
Hij begon op zijn achtste eigen liedjes te schrijven en was regelmatig in de studio te vinden.
Hij is pas twaalf wanneer hij voor zichzelf een complete show uit de grond stampt, met zijn eigen liedjes en een volledige choreografie.
Vanaf dan is hij regelmatig te vinden in de Cruise Control Studio’s in Amsterdam, het kloppende hart van de nationale r&b-scene waar bijvoorbeeld ook de carrières van Romeo, Sat-R-Day en Re-Play begonnen.
Zijn eerste single "Magic" is volgens Gio, die op dat moment een opleiding piano en zang volgt aan het Conservatorium, een goed voorproefje van wat van hem te verwachten valt: een mix van muzikale stijlen die het r&b-genre ontstijgt.

"Ik wil niet vergeleken worden met Usher ofzo, ik heb mijn eigen Gio-stijl: sexy, "rough" en gevarieerd.
Het is niet alleen r&b. maar ook pop, reggae, dancehall, noem maar op.

Zijn tweede single "Fantasy Girl" is een grote hit in Nederland maar ook in bijvoorbeeld Duitsland en Zweden.
Gio is populair bij de jeugd van 8 tot 80 en met zijn charmante verschijning de ideale schoonzoon.

Vanaf 2005 zijn er diverse samenwerkingen met andere grote artiesten zoals Darryl, Yes-R, Partysquad
en Ali B, met deze succesvolle rapper doet Gio een honderdtal optredens met de theatershow : Het leven van de straat. Ook komen er een aantal singles met Ali B uit.
De meest bekende is de nr 1 hit "Groupie Love" [2007] waarvan Gio de leadzanger is.

In 2007 komt GIO met zijn eerste eigen Nederlandstalige productie "Zonder Jou", in de scene is de plaat al snel een hit, maar het grote publiek moet toch nog even wennen aan een Nederlands zingende Gio.
En dat gebeurt in december 2007 als het meesterwerk "Denk Aan Jou"  ter promo word gedraaid bij de grote radiostations. De vraag naar het nummer is al enorm terwijl de single eigenlijk pas geplanned staat voor eind januari 2008... Zijn platenmaatschapij Talented Unlimited besluit de single direct te releasen en niet zonder succes, bij RADIO 538 "Maakt" men de plaat met maar liefst 78% (een van de hoogste scores tot nu toe..) ook bij de stations Funx en Juize FM gaat de plaat helemaal los.
Op YouTube is de clip ruim 3.000.000 keer bekeken.

2008 begint dus helemaal super voor GIO en ook is hij na afwezigheid weer terug te vinden op podia en discotheken in het hele land, maar ook daarbuiten... In de zomer van 2008 is Gio op Kreta en in Spanje, ook treedt hij op in Polen voor ruim 10.000 mensen, die op dat moment nog nooit van Gio gehoord hebben, later blijkt dat hij de megaster van de avond is geworden !

Vlak voor de zomer komt het nummer "Obsessie" uit, voor de videoclip worden audities gedaan via muziekzender TMF en hoewel de plaat de top 40 niet haalt is de plaat wederom een succes in de scene.

In september duikt Gio de studio in om te gaan werken aan zijn album, Gio wil duidelijk maken dat hij niet alleen het stempel "Urban" of "R&B" wil en zingt tal van nieuwe nummers in en werkt aan een breder repertoire.
Als klein voorproefje, op wat komen gaat, brengt hij samen met zijn vrienden Fouradi het nummer "Jong rijk en sexy" uit, de plaat komt alleen uit op het videochannel YouTube en is puur bedoeld voor de fans van beide artiesten.
Ook zingt Gio zijn nieuwe ballad "Je Hebt Me" in, alhoewel dit eigenlijk al in het voorjaar gebeurde, zijn Gio en producer Giorgio Tuinfort pas begin october tevreden over het eindproduct.
Met deze "brede" ballad laat Gio horen dat hij echt beschikt over een stem als een nachtegaal.

“Je hebt me”  bereikt in februari 2009 uiteindelijk de 12e plaats in de MegaTop100.

September 2009 komt Gio met zijn nieuwe single : “Down met jou” .
Dit nummer is een fris nieuw geluid en deze keer laat GIO zien dat hij ook up-tempo lekkere nummers kan maken.

In 2010 komt Gio voor het eerst weer met nieuw werk, ditmaal samen met rapper Keizer. Het nummer "Hoe ze loopt" schiet op videokanaal YouTube binnen 1 week naar 1 miljoen views ! Een enorme prestatie.

In januari 2011 bezoekt Gio Suriname en neemt een single op met de daar megapopulaire zanger Damaru.
Damaru scoorde eerder een nr1 hit in Suriname en Nederland met Jan Smit. Het nummer "Voor Jou" komt op 16 maart officieel in Nederland en Suriname uit.
Aansluitend doet Gio in april een tour in laatstgenoemde land.

Direct boeken? Neem contact op via 030-669 60 90 of stuurt u een email naar info@lineupevents.nl

Informatie aanvraag

Direct contact

Wilt u liever persoonlijk contact? Wij staan u graag persoonlijk te woord.

 030 669 60 90

 info@lineupevents.nl